6. tammikuuta 2010

Lokoisa loppiainen


Tänään on taas ollut erikoisen hyvä päivä, tein kaalikeiton valmiiksi ja olen vain surffaillut netissä. Motivaatiota löytyy taas enkä ole (vielä) ainakaan sortunut yhteenkään herkkuun! Oh jea, olen pääsemässä taas kiinni laihdutuksen makuun.

Ajattelin tänään kirjoittaa hieman vaa'alla käymisestä. Se on asia, jota monet karttavat viimeiseen asti ja sitten taas toiset hyppivät sen päällä jopa kaksikin (ellei enemmän) kertaa päivässä. Itselläni on viharakkaus -suhde vaakaani. Omistan erittäin vanhan ja toivottavasti myös viisaan mittarivaa'an, joka lojuu huoneessani meikkipakkini alla, kun en itse sillä ole. Laihduttaessa pyrin kyläilemään sen päällä kerran viikossa, jotta en alkaisi ihan maaniseksi. Laihduttajista melko moni käy kerran viikossa, se on lähes standardi laihdutuspiireissä (poikkeuksena anat, jotka harrastavat joka päivä monta kertaa ramppaamista näin karkeasti yleistäen). Tällähetkellä en kummiskaan tiedä, milloin nousen sen päälle uudestaan, sillä en HALUA nähdä viisarin nousevan ties mihin asti. Odottelen jonkin aikaa kunnes tuntuu siltä, että viisari voisi näyttää hieman mukavempia lukuja, eikä päivä menisi pilalle heti aamusta.

Se on jännä, miten ihmiseen voikin vaikuttaa niin paljon yksi pieni asia, kuten painonsa lukeminen vaa'asta. Se saa joskus leijailemaan taivaissa huumaavan iloisessa mielentilassa ja sitten joskus taas se saa ihmisen täysin masentumaan ja voi vaikuttaa monta päivääkin mielialaan. Senpä takia minulle on syntynyt pieni 'vaakapelko' eli kun tiedän tuloksen olevan plussaa/muuten vain hirvittävä, en astu sen päälle, mikä taas johtaa näihin 3kk mässyputkiin ja painonsa kieltämiseen. Ihmismieli on hiukan tyhmä. Tietää lihonneensa, mutta ei halua käydä todistamassa sitä vaa'alla, joten niin sitä faktaa ei ole kiveen kaiverrettu ja sitten ajattelee, että ehkä ei olekkaan lihonnut, vaikka tietääkin sen tosiasian päässään.

Tästä lähtien voisi siis käydä säännöllisesti (vaikka ei laihduttaisikaan) 'todistamassa' painonsa vaa'alla, ettei pääsisi käymään hassusti ja paino yllättämään.

Ei kommentteja: