22. elokuuta 2009

Laihdutushistoriikkini

Sain kuin sainkin pienen tauon miehestä.. meni katsomaan telkkaria ja nyt saan olla koneella rauhassa jonkin aikaa.

Eli tarinani alkaa jo varhaisesta lapsuudesta, aloin keräämään liikakiloja kakkosluokalta lähtien ja siitä asti lihosin ja lihosin vaan. Ihme kyllä, minä en joutunut paljoakaan kiusauksen kohteeksi ja olin aina kohtuusuosittu. Kyllähän sitä pientä kiusaamista silti oli ja erittäin noloja tilanteita mm. liikuntatunnilla ja terveydenhoitajalla. Terveydenhoitajalle menoa pelkäsin aina, koska se oli niin hävettävää, kun aina joutui kuulemaan samat asiat.. "Onhan tuota painoa kyllä hieman liikaa.. Mites sinä syöt? Liikutko? Tälle pitäisi kyllä tehdä jotain, mutta pituuskasvu kyllä tasaa varmasti.."

Eipä tasannut. Muutin toiseen kaupunkiin ja aloitin siellä 7. luokan ja painoin pahimmillani 89kg ja pituutta silloin n. 164cm. Kuulin ystävältäni, joka oli vanhan kaupunkini yläasteella, että terveydenhoitaja olisi tunkenut minut seiskalla jonnekin painonseurantaan ja se sattui, koska olin yrittänyt laihduttaa neloselta lähtien säännöllisesti siinä onnistumatta.

Lopulta joku naksahti päässäni ja aloin laihduttamaan 7. luokalla Nutrilettien avulla (äitini oli tätä vastaan, mutta antoi periksi sitten, itse kyllä ne jouduin maksamaan.) Laihduin parissa-kolmessa kuukaudessa n. 75kiloon ja siihen painoni sitten jämähti ja lopetin laihduttamisen. Jojoilin sen jälkeen 67-79 välillä n. kolme vuotta ja laihdutin erittäin epäterveellisesti aina. Viime jouluna painoni oli taas tuon 79kg.

Nyt olen amiksessa 2. vuotta ja käyn kaksoistutkintoa samalla ja painan tällähetkellä n. 75kg. En ole yhtään tyytyväinen tietenkään, koska olen vieläkin lievästi ylipainoinen ja muutenki.. näytän läskiltä, ei sitä voi kieltää.

Eli aloituspainoni (viime maanantailta) 75kg ja pituus 166cm, tästä tämä lähtee!

Ei kommentteja: